Bloggnorge.com // Helårskroppen
Start blogg

Helårskroppen

Min reise til helårskroppen

Min historie

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 8. august , 2017 kl. 20:41

 

Med tanke på at jeg nå skal dele om min vei til helårskroppen så vil jeg også dele min historie som jeg delte på min facebook i fjor høst. Dette for å minne meg selv på at jeg skal holde rett fokus men også for at du som leser dette kanskje blir bedre kjent med meg :)

så ren kopi fra facebooken min skrevet 22.oktober 2016:

Boblen sprakk – til slutt

For 2,5 år siden bestemte jeg meg for å endre min livsstil, og gjøre noe med min egen helse. Det har jo gått veldig bra, på mange måter. Vektmål ble jo knust, problemet der var vell at vektmålet hele tiden ble satt ned for jeg var jo ikke helt fornøyd når mål ble nådd… Hadde jo litt igjen å gå på, litt valk her og der.. Det er alltid noe feil å finne, man trenger egentlig ikke å lete så lenge for å finne de heller. Heldigvis så begynner jeg selv å se hvor galt det KUNNE ha gått, og veien til ny livsstil, men på en annen sti er i gang.

Fredagen for 5 uker siden tok jeg en Bodyanalyse og svaret fra denne fikk meg til å forstå at NÅ trenger jeg hjelp. Et av mine primærmål frem til jul var å gå ned i fettprosent, og sa før test at om jeg ligger rundt 22-24 % skulle jeg ikke bli så alt for skuffet og da hadde jeg jo litt å jobbe med. Når jeg da fikk høre at den var på 14,5 % ble jeg helt satt ut, men også veldig glad. Han som tok testen var veldig flink og forklarte godt alle tall og hva som var bra/mindre bra. Når jeg kom hjem den dagen var jeg egentlig litt i sjokk etter resultatet. Husker jeg sto i speilet i bare undertøyet og tenkte at NEI, den testen kunne ikke være helt rett for så lite fett var det nå ikke på denne kroppen. Men samtidig begynte jeg nok å skjønne at jeg måtte endre på mine mål og innse at kroppen min hadde vært snill som hadde holdt ut med så lite mat og så mye trening. At jeg hadde gått for langt, det hadde blitt psykisk. Den boblen jeg hadde vært i veldig veldig lenge, den sprakk…

Jeg møtte gjøre noe og mandagen etter tok jeg kontakt med Progym for å begynne å trene i Molde og for å komme meg bort litt, starte litt på ny (les gjerne gjemme meg litt). Kom i snakk med Odd Arne (som nå er min PT og god venn) og vi begynte å snakke og trene sammen. Fortalte jo om bodyanalysen og at jeg måtte snu om litt og var litt i villrede på hva jeg nå skulle ha som mål/fokus. Jeg hadde jo lenge lyst å få meg PT som var i samme rom som meg og ikke på nett bare og siden jeg nå forsto mer og mer at jeg trengte hjelp snakket jeg med Odd Arne og vi avtalte 4 uker i første omgang.

Når vi startet forberedelsene på hva vi skulle gjøre de 4 uker kom det jo fort frem at mitt kcalinntak var ALT for lavt og at mitt forhold til mat var mer ødelagt enn jeg ville innse. Jeg elsker jo å trene så han la opp til 4 uker med KUN styrkeøkter 6 dg i uken (ikke cardio) og øke matinntaket med mellom 600-800 kcal pr dag. Han ville ha meg litt høyere også men så jo på meg at det var jeg ikke helt klar for ennå.. Odd Arne er utrolig flink til å forklare så jeg klarte å slappe av og stole på det han sa og det beroliget meg og jeg kjente mer og mer at dette skulle gå bra. Jeg var innstilt på å følge det han sa 110 % for å gi det en sjanse og ikke kjøre noe ekstra utenom de 6 økter i uka som det ble lagt opp til.

Mine mål til jul er kastet og brent, 100dg uten godteri og potetgull er lagt død, og neimat-listen ble makulert sakte med sikkert i hodet. Problemet var mye større enn jeg trodde, men jeg har klart å innrømme det for meg selv og et par andre og da er veien lettere og fullføre på rett sti også føler jeg.

Jeg må nå innrømme etter de 4 uker her at kroppen kjennes utrolig bedre og sterkere ut. Det konstante jaget jeg har følt veldig på det siste året (i hvert fall) er mer eller mindre borte. Kroppen er roligere og jeg er roligere. Jeg har gått ned 1,5kg ennå matinntaket ble økt mye og litt ekstra de siste dager her frem til maksløftdagen, gått inn 2 cm rundt hofter, samme rundt midje, bryst og over bryst (ja pr punkt).

Jeg må innrømme at jeg tok grundig feil!!!! PT Odd Arne hadde rett, i at vi kunne økt matinntaket ennå et par hakk opp. Jeg kommer til å fortsette med PT og avtalt 6 mnd plan, og jeg vet det kommer til å bli utfordrende men aller mest at det kommer til å bli noen fantastiske måneder. Jeg gleder meg helt sykt. Når jeg tenker på det som har skjedd de siste 4 uker har jeg stor trua på at de neste 6 mnd blir råe. Nytt fokus, nye primærmål, nye utfordringer, ny treningsplan, mer mat.


Så med dette i tankene prøver jeg meg på nytt :) 100 dagers prosjekt, inn i min egen boble, men tar med meg erfaringene og hopper i det :D

Ann

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.